Sneker ontwerpers Jetten waarschuwen voor nepjachten

De gebroeders Jetten uit Sneek waarschuwen voor illegaal nagemaakte jachten die onder hun naam te koop worden aangeboden.

De Belgische investeerder Jack Wijnants kondigde eerder dit jaar aan in Turkije jachten van het merk Jetten te willen produceren. Volgens Marcel en Sander Jetten wordt daarmee hun merkrecht geschonden. Zij verkochten hun gerenommeerde jachtwerf in 2017, die onder de nieuwe eigenaar failliet ging. 

,,Maar de merknaam, het idee en de legacy is nog gewoon van ons’’, zegt Marcel Jetten. Klanten wezen de broers er op dat er bij de laatste bootshow in Fort Lauderdale een bijna 17 meter lang motorjacht onder de naam Jetten Yachts Beach 55 IPS is gepresenteerd. Het gaat om een ontwerp van Cor de Rover.

,,Het staat iedereen vrij om De Rover een jacht te laten ontwerpen, maar niet onder ons naam’’, stelt Marcel Jetten. De broers waarschuwen dat illegale kopieën van hun ontwerp zullen worden opgespoord en vernietigd. ,,Wij dachten, het zal allemaal wel een stille dood sterven, maar nu moeten we toch in actie komen.’’