Hij komt, hij komt: Wat is er rond Sinterklaas te doen in Bolsward?

Bolsward - De goedheiligman is bijna weer in de stad en dus is er rondom en tijdens zijn verblijf in Bolsward weer genoeg te beleven.

Als eerste natuurlijk de intocht. De Sint komt zaterdag 16 november, dezelfde dag als de landelijke intocht in Apeldoorn, via het Kruiswater aan in Bolsward. Naar verwachting zal Pakjesboot 11 om 14.00 uur onder de Kruiswaterbrug door varen.

Via de stadsgrachten, door de Blauwpoortsbrug, naar Plein 1455 toe. Anders dan andere jaren vindt de ontvangst niet plaats op het plein, maar aan de zijkant van de Sint Maartenschool. Dit gezien het steeds lastiger blijkt om Plein 1455 autovrij te krijgen. Rond 14.30 uur zal de Sint arriveren op de Stadsstreng, naast de school.

Een half uurtje later laat de Sint zich in een koets via de Appelmarkt naar het Marktplein verplaatsen, waar hij ontvangen wordt door wethouder Maarten Offinga.

Vossenjacht en Pieten Parkoers

Een week later (zaterdag 23 november) is er een Zwarte Pieten Vossenjacht in het centrum van de stad. Vanaf 13.30 uur tot 16.30 uur zijn negen verschillende pieten verstopt in winkels. Het is de bedoeling dat ouders en kinderen de pieten vinden, dan krijgen ze een stempel. Volle stempelkaarten kunnen ingeleverd worden op het logeeradres van de Sint en zijn pieten, het Weeshuys.

Ook is er een heus Pieten Parkoers in de Broerekerk. Hier is muziek en kunnen kinderen geschminkt worden.

Onder de volle stempelkaarten die zijn ingeleverd bij het Weeshuys wordt een ontbijt met Sinterklaas en zijn pieten verloot in het Weeshuys. Dit geldt voor tien kinderen.

Sinterklaasontbijt

Op zaterdag 30 november ontbijt de goedheiligman eerst met de tien winnaars, waarna hij de stad in zal gaan om te winkelen. Winkelen kan de dag erna overigens ook: zondag 1 december is het koopzondag in Bolsward.