COLUMN | De ambities van Bolsward

Bolsward barst van de ambities. Dat bleek vorige week tijdens de inloopavond van het Platform Bolsward, de club die belangen van de Bolswarder behartigt bij de gemeente. Er passeert op zo’n avond veel de revue, al is niet alles nieuw. Zo droomt SC Bolsward al tijden van een voetbalveld op het dak van een nieuwe Aldi en is het openhouden van het zwembad inmiddels een vast item op zo’n bijeenkomst. De droom van de voetbalclub lijkt voorlopig nog niet uit te komen en sluiting van het zwembad is volgens mij alleen nog te voorkomen als heel Bolsward de komende weken massaal baantjes gaat trekken. Wordt vervolgd op de volgende inloopavond.

Verder werden de massaal opgekomen inwoners, Ons Gebouw puilde uit, bijgepraat over de proef met eenrichtingsverkeer in de binnenstad. Van volgend jaar maart mag dat alleen nog vanaf de Snekerpoort richting het Skilwijk door het centrum rijden. Dat geldt overigens niet voor al het verkeer, want fietsers en bromfietsers mogen gewoon alle kanten op. De informatie die deze proef oplevert, wordt gebruikt bij de renovatie van het centrum die op de gemeentelijke agenda staat.

Verder krijgt Bolsward, als het financieel allemaal rondkomt, volgend jaar september een muziekspektakel voorgeschoteld in de tuin van het Weeshuis waarbij de geschiedenis van Hid Hero wordt gecombineerd met de EU-stemming in 1952 in Bolsward. En intussen, zo werd tussen neus en lippen meegedeeld, groeit het aantal inwoners door naar 12.000. Dat ze het maar weten, daar in Sneek.

Max van den Broek.