SC Bolsward (zo) speelt gelijk maar blijft ongeslagen

BAKKEVEEN - SC Bolsward begon zondag op bezoek bij Bakkeveen als koploper met negen punten uit drie wedstrijden. De thuisploeg verzamelde slechts één punt uit de eerste drie duels.

Het verschil op de ranglijst was tijdens de wedstrijd echter niet zichtbaar. De teams hielden na een 2-2 gelijkspel ieder een punt over. Een terechte uitslag.

In de eerste helft kwam Bakkeveen op 1-0 door een snoeiharde pegel van de bonkige spits Silvan Siebenga. SC Bolsward was in de eerste helft zeer matig en voorin vrijwel ongevaarlijk. Op de 1-0 ruststand viel dan ook niets af te dingen.

De Bolswarders kwamen aan het begin van de tweede helft juist fel uit de kleedkamer en bogen de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. De gelijkmaker kwam van de voet van Cas Flapper die een goede actie en dito assist van Jesper Draaisma op onhoudbare wijze tot doelpunt promoveerde. Invaller Arjen Boogaard scoorde na een lange rush de 1-2.

Boogaard was tezamen met Harm Anema in het veld gekomen voor de spitsen Lorenzo Lemmers en Roy van Heijum.

Helaas voor de Bolswarder aanhang, toch ook weer ruim vertegenwoordigd deze middag, wist SC Bolsward de voorsprong niet vast te houden. Het veroorzaakte een vrije trap op zo’n 20 meter van het eigen doel en jammerlijk scoorde dezelfde spits van Bakkeveen ook in de tweede helft. Een ogenschijnlijk houdbare bal ging langs de muur in de verre hoek; een hoek die normaliter voor de keeper is.

De 2-2- was ook de eindstand. SC Bolsward drong nog wel aan, had een penalty moeten hebben en Arjen Boogaard kon zich via een goede kans nog tot matchwinner kronen, maar de 2-2 eindstand was wel terecht.

SC Bolsward blijft daarmee wel ongeslagen met tien punten uit vier wedstrijden. Volgende week krijgt de selectie van trainer Arnold Haanstra Warga op bezoek.