Taakstraf voor dronken schipper uit Sneek

Een 26-jarige man uit Sneek is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van twintig uur omdat hij dronken met een motorjacht over de Dokkumer Ee had gevaren.

Op 5 december 2017 voer hij met zijn motorjacht ‘Stuff’ door Snakkerburen terwijl hij, zo verklaarde de man, zeker tien flesjes bier had genuttigd. De politie wenkte hem naar de kant en constateerde dat hij wankel ter been was. ,,Dan kan je niet meer veilig varen’’, concludeerde rechter Klaas Bunk. Hij hoefde maar een klein stukje, maar ook dan kunnen er ongelukken gebeuren, stelde de rechter.

,,Gelukkig zat hij niet op de stoomboot’’, grapte officier van justitie Sus Broekstra. ,,Dan waren er heel veel verdrietige kindertjes geweest.’’ De schipper was al vaker voor hetzelfde feit veroordeeld. ,,Het stadium van de geldboetes zijn we wel gepasseerd’’, stelde officier van justitie Sus Broekstra. Ze eiste 40 uur werkstraf, de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Bunk nam de eis over, maar met een jaar proeftijd.