Verzakking bij werk aan damwanden: Afsluitdijk volledig afgesloten wegens spoedwerkzaamheden

De Afsluitijk is donderdagavond vanaf 20.00 uur in beide richtingen afgesloten wegens spoedwerkzaamheden. Bij het aanbrengen van de damwanden voor de aanleg van een gemaal is over een lengte van enkele meters een verzakking opgetreden.

Dit gebeurde aan de zijkant van de rijbaan ter hoogte van de spuisluizen bij Den Oever (IJsselmeerzijde). De afsluiting duurt tot en met vrijdag 11 oktober 6.00 uur.

,,We pakken het herstel grondig aan: We bouwen de fundering van dit stuk weg over een lengte van 20 meter geheel opnieuw op. Dit is bedoeld als maatregel om de kans op verdere verzakking tijdens de werkzaamheden te verkleinen”, aldus Patricia Troost, woordvoerder van Rijkswaterstaat. Vanwege de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers wordt de Afsluitdijk volledig afgesloten. De lopende werkzaamheden zijn tijdelijk stilgelegd.

Rijkswaterstaat adviseert het verkeer gebruik te maken van omleidingsroutes. De omleidingsroutes worden vooraf op (matrix)borden aangegeven Breezanddijk is tijdens de afsluiting niet bereikbaar. Verkeersregelaars zijn ter plaatse aanwezig.