Klinkende thuisoverwinning SC Bolsward (zo) op ONB: 6-1

BOLSWARD - Onder mooie weersomstandigheden en rijkelijk toegestroomd publiek stond alweer de derde competitiewedstrijd op het programma. Na de line-up van de basisspelers met de jeugdspelers van JO11-1 van SC Bolsward, georganiseerd door ‘de twaalfde man’ kon de wedstrijd beginnen met de aftrap door de twee pupillen van de week, Thijmen Brouwer en Boet van Bavel, beiden spelend in SC Bolsward JO10-3.

SC Bolsward had zijn twee vorige duels gewonnen en begon fel aan de wedstrijd door vroegtijdig druk te zetten. Dit leverde al na 3 minuten het gewenste resultaat. Na een onderschepping op het middenveld werd Jesper Draaisma op rechts weggestuurd. Draaisma kapte zijn man uit en verschalkte de keeper van ONB beheerst in de korte hoek 1-0.

SC Bolsward heerste op het middenveld dat bestond uit Cas Flapper, Mounir Bou-Asrar en Osman Bozkurt. Na een aantal kansen die nog geen goal opleverden was het rond de dertigste minuut opnieuw raak. De onvermoeibare Roy van Hijum zette op links goed door en bereikte de achterlijn. Van Hijum zijn voorzet werd op waarde geschat door Jesper Draaisma en over de keeper heen gewerkt. De attent meegelopen Cas Flapper kon vervolgens de 2-0 tegen de touwen knikken.

ONB had moeite om het tempo van SC Bolsward bij te benen en beperkte zich tot spaarzame counters om de Bolswarder defensie onder leiding van keeper Nick Oppedijk te verontrusten.

Rond de veertigste minuut was zo’n moment. ONB-speler Noek de Haan bereikte de achterlijn, zijn afgemeten voorzet werd bekroond met een volley van Popkema die onhoudbaar insloeg. Een beauty: 2-1.

Met nog vijf minuten tot de rust zette SC Bolsward toch nog even een tandje bij. Power-spits Ruben Jellesma wist Van Hijum op links weg te sturen. Alleen voor de keeper kogelde de aanvaller de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied onhoudbaar in de verre hoek 3-1.

Na het fluitsignaal voor de tweede helft van de uitstekend leidende scheidsrechter Noorda ontstond eenzelfde spelbeeld als de eerste helft. Na een kwartier in de tweede helft was het weer Roy van Hijum, die de 4-1 voor zijn rekening nam.

Nog geen vijf minuten later trok een speler van ONB aan de noodrem binnen het zestienmetergebied. Van Hijum wilde graag zijn hattrick voltooien maar schoot de toegekende penalty snoeihard op de lat. De terugspringende bal werd een prooi voor de Bolswarder aanvoerder Mounir Bou-Asrar, die de bal van buiten het zestienmetergebied schitterend met een volley in het doel joeg 5-1.

Rond de vijfentachtigste schoot de ingevallen Lorenzo Lemmers nog de eindstand van 6-1 op het scorebord. Na de wedstrijd had ‘de twaalfde man’ live-muziek georganiseerd in kantine de Treffer. Gezien de klinkende overwinning bleven er nog veel Bolswarder voetballiefhebbers even napraten.

Zondag speelt SC Bolsward uit tegen Bakkeveen, aanvang 14.00 uur.