Miedema’s Fish en Chips bestaat 40 jaar

BOLSWARD - Miedema’s Fish en Chips aan de Snekerpoort 7 in Bolsward bestaat deze maand veertig jaar.

Vier decennia geleden kochten Sjoerd en Henny Miedema de toenmalige viswinkel van Willem Bosma. Een klein viswinkeltje, dat na een grondige verbouwing werd omgetoverd tot de Fish en Chips. Op 4 oktober 1979 werden de deuren geopend op de feestelijke eerste donderdag van oktober; Bolletongersdei.

,,Met vis, snacks, plates werd een hele nieuwe weg ingezet en wij waren toen, een van de eerste Fish en Chips in Friesland”, zeggen de eigenaren.

Na een paar jaar werd de Lunchroom aan de Appelmarkt erbij gekocht. Zoon Jan ging bij zijn vader in de zaak en de broers Gerrit en Martin runden de Lunchroom samen voor een aantal jaren, waarna Martin zijn eigen horecabedrijf startte in Oudega. Ook de Lunchroom bestaat al bijna 35 jaar.

Sjoerd stopte na 13 jaar en zijn zoons namens de zaken over. Senior en ook Henny waren nog vaak in het bedrijf te vinden.

,,In al die jaren hebben we een fijne klantenkring opgebouwd waar we trots op zijn. En we werken met veel plezier en enthousiasme met ons personeel voor een goed product. Wij hopen nog vele jaren onze klanten van een lekker visje of snackje te voorzien en bedanken ons personeel, klanten en leveranciers voor het vertrouwen en de gezelligheid de afgelopen jaren en de komende jaren”, zo besluiten Jan en Gerrit.

In de hele maand oktober gelden speciale jubileumaanbiedingen.