‘Team Bloemkamp’ loopt 2500,- euro bijeen voor onderzoek naar Huntington

BOLSWARD - Ruim 15.000 wandelaars liepen op zaterdag 21 september de Dam tot Dam (wandel)tocht. Onder hen een groep van twintig deelnemers, bestaande uit medewerkers en enkele familieleden van bewoners van woon- en behandelcentrum Bloemkamp te Bolsward. Zij waren allen opvallend gekleed in een felgeel T-shirt met opdruk: ‘Bloemkamp Bolsward loopt voor de Vereniging van Huntington’. Inmiddels is de balans opgemaakt en is bekend geworden dat de groep 2500,- euro opgehaald heeft.

Binnen het team Huntington van Bloemkamp was het idee ontstaan om mee te doen aan de wandeltocht. Er werd een sponsoractie aan de deelname gekoppeld om na de tocht een bedrag te kunnen doneren aan het veelbelovende onderzoek wat gaande is naar de ontwikkeling van een medicijn.

Rond tien uur had de groep zich die zaterdag op de Dam in Amsterdam verzameld en konden de deelnemers van start gaan. Een wandeltocht van 20 kilometer van de Dam naar het Dampark in Zaandam, door versierde straten, langs vrolijke toeschouwers, live-muzikanten en zelfs muziek vanuit een tuinhuisje. Het mooie weer, de prachtige omgeving en de goede organisatie tijdens de tocht, maakte de dag tot een groot succes.

Tegen drie uur kwamen ze als groep ‘mei elkoar’ over de finishlijn. Onderweg waren er gesprekjes geweest met medewandelaars over de ziekte van Huntington en het doel van de deelname aan de tocht. Er was een gevoel van saamhorigheid met de deelnemers van het campagneteam Huntington en een ‘kippenvelmoment’ toen ze een deelnemer, zelf met de ziekte van Huntington, passeerden. Hij liep samen met twee vrienden ook 20 kilometer en had hetzelfde doel voor ogen.

Na de finish werd er een klein feestje gevierd op het terrein van het Dampark en vertrok de groep weer terug naar de hoofdstad. Er werd besloten om sfeer te proeven in de Jordaan en ergens een hapje te gaan eten. De dames, nog steeds gekleed in hun gele T-shirts met tekst, trokken volop de aandacht van het uitgaanspubliek. Een serveerster herkende de naam van de zorginstelling Bloemkamp, haar moeder had daar 30 jaar geleden nog gewerkt. Een andere leuke anekdote was dat de groep door bezoekers van een horecagelegenheid, aangezien werden als korfbalteam uit Bolsward. Dit zorgde voor de nodige hilariteit.

,,Wij als team Bloemkamp Bolsward kunnen terugkijken op een geweldige dag en zijn vooral blij verrast door het bedrag wat onze sponsoren bijeen hebben gebracht. Geweldig! We willen een ieder die daaraan heeft bijgedragen, héél hartelijk bedanken.”