Debutant Sabien Haitsma pakt eerste plaats bij twirl-wedstrijd Emmeloord

EMMELOORD De meiden van Twirlvereniging Bolsward hebben zaterdag succesvol deelgenomen aan de NBTA twirlwedstrijd in Emmeloord.

Het A-Team en B-Team hebben beide de eerste plaats binnen hun categorie in de wacht gesleept met respectievelijk 69,7 en 66,6 punten.

Bijzonder was dat Sabien Haitsma die zaterdag voor het eerst meedeed aan het onderdeel 'kidstwirl'. Zij kwam met een korte routine vol techniek, en pakte meteen de eerste plaats in de jongste klasse met een score van 7,8 .

Bij het onderdeel 'solo dance twirl', een combinatie van dans en techniek, was er een mooie tweede plaats voor Evelien van Netten in de klasse 'juvenile' met een score van 63,8 punten. In de jongste klasse heeft Jamila Niemarkt een eerste plaats behaald met 65,4 punten.

Voor Yasmine Niemarkt was er tweemaal een derde plaats bij het onderdeel 'solo dance twirl' en '1-baton', een technische routine in hoog tempo. Met de score van 68.3 is dit haar 2e plaatsingspunt dat zij nodig had voor deelname aan het NK voor het onderdeel 1-baton.

Bij het onderdeel 'duo dance twirl' was er een mooie 2e plaats voor Ines Zwaagstra en Amarins Wilts bij de junioren met 64,4 punten en een 3e plaats voor Liesbeth Lemstra en Lisanne Kooiker in de klasse pre-teen met 61.6 punten.

Hierbij is het reguliere wedstrijdseizoen op fraaie wijze afgesloten. Het A-team en solist Yasmine Niemarkt gaan zich nu voorbereiden op het NK twirlen einde dit jaar.