KV Westergo zet korfbalpalen op schoolpleinen neer

Vrijwilligers van korfbalvereniging Westergo hebben afgelopen zaterdag korfbalpalen neergezet op vijf schoolpleinen van basisscholen in Bolsward, Tjerkwerd en Exmorra. De palen konden hier geplaatst worden dankzij een bijdage van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV).

De korfbalvereniging Westergo uit Bolsward kreeg in de herfst van 2018 en bijdrage uit het innovatiefonds van het KNKVvoor het innovatieve korfbalspel 2x2korfbALL, een snelle korfbalvorm die twee tegen twee gespeeld wordt op één korf.

Met de bijdrage van het KNKV heeft KV Westergo 2x2korfbALL gespeeld met bezoekers van het EK korfbal in Heerenveen, online acties gedaan, een jeugdtoernooit georganiseerd en mensen laten kennismaken met het spel op ParkBOP tijdens Hemelvaart.

Naast deze activiteiten wil de vereniging ook graag schooljeugd bekender maken met het spel. Daarvoor werd met basisscholen van Bolsward, Tjerkwerd en Exmorra het plan bedacht een vaste korfbalpaal op het schoolplein te plaatsen, inclusief een clinic.

Afgelopen zaterdag reden twee vrijwilligers van KV Westergo met een kar vol nieuwe korfbalpalen langs de basisscholen en plaatsten op de schoolpleinen van basisschool De Opbouw, CBS De Bron, OBS De Blinker, KBS De Reinbôge en CBS De Oerdracht een drie meter hoge korfbalpaal.

Halverwege zaterdagmiddag waren de palen geplaatst. Nog dezelfde middag werden de korfbalpalen al uitgebreid getest door oplettende kinderen. De korfbalpaal voor de Sint Maartenschool zal op een later moment nog geplaatst worden.

Voor de actie werd ook een bijdrage van de Stichting Sint Anthony Gasthuis en Stichting Het Weeshuis gebruikt.