Sneker bouwbedrijf hoopt met festival personeel te vinden

Tientallen activiteiten bood de Friso Bouwgroep uit Sneek zaterdag tijdens de open dag en familiefestival in de timmerfabriek en op het terrein bij het kantoor aan de Houkesloot.

Een timmerwerkplaats, vlotbouwen, sloepvaren, demonstraties, spijkerslaan. Op het terrein achter de kantoren van bouwbedrijf Friso uit Sneek heerst een gezellige bedrijvigheid. Personeelsleden, oud-personeelsleden en collega’s van andere bouwbedrijven zijn uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen.

Maar het belangrijkste zijn de werkzoekenden van het UWV en leerlingen van basisscholen, het vmbo, mbo en hbo, vertelt Nynke Dedden van het bedrijf. Ook deze groepen kregen een uitnodiging omdat Friso op zoek is naar werknemers. ,,Het is lastig om goede mensen te vinden.’’ De speaker roept bezoekers dan ook op langs het werfloket te gaan.

Het is de eerste keer dat Friso in deze setting het bedrijf open stelt, vertelt Dedden. Tussen 11 en 14 uur konden bezoekers een kijkje nemen in heden, verleden en toekomst van het bedrijf.