Medewerkers Bloemkamp lopen Dam-tot-Damloop om geld in te zamelen

BOLSWARD - Medewerkers van woon- en behandelcentrum Bloemkamp in Bolsward doen volgende week zaterdag mee aan de Dam-tot-Damloop, een wandeltocht van zo’n 20 kilometer van Amsterdam naar Zaandam.

Deelnemen aan deze sportieve prestatietocht begon als een idee binnen het zorgteam Huntington en werd gesteund door meerdere collega’s. Niet alleen bedoeld als sportieve uitdaging, maar vooral om aandacht te vragen voor deze ziekte en het steunen van het goede doel: geld inzamelen voor een belangrijk wetenschappelijk onderzoek wat gaat leiden tot een geneesmiddel voor de ziekte van Huntington.

Bloemkamp is één van de weinige zorgorganisaties in Friesland met een afdeling die specialistische zorg biedt aan mensen met de ziekte van Huntington. Deze ziekte, die qua symptomen een combinatie lijkt van Alzheimer, Parkinson en ALS, is een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. De ziekte openbaart zich meestal tussen het 35e en 45e levensjaar en er is er (nog) geen geneesmiddel.

Vele patiënten, gendragers, hun partners, familieleden en overige betrokkenen zijn aangesloten bij de Vereniging van Huntington. Een Vereniging die zich al meer dan 40 jaar inzet voor verbetering van de kwaliteit van leven van ‘de mens met Huntington’ en zijn omgeving.

Momenteel heeft de Vereniging samen met het Campagneteam Huntington de handen ineengeslagen bij het co-financieren van het veelbelovende onderzoek.

Team Bloemkamp Bolsward wil de Vereniging steunen bij dit initiatief en via een sponsoractie binnen eigen kring, familieleden en bekenden hopen ze een geldelijke bijdrage te leveren. Maar vooral willen ze uitdragen waar ze met elkaar voor staan in de zorg rond ‘de mens met de ziekte van Huntington’.

,,We doen het namelijk ‘mei elkoar’”, zo laat het team weten.

Doneren kan via bankrekening NL98INGB0000309626 t.n.v. Vereniging van Huntington met omschrijving: Dam tot Dam. Of in de verzamelbussen in Bloemkamp.