Geslaagd schoolkamp jenaplanschool De Opbouw in het teken van 'Wij gaan op berenjacht'

De groepen 3 tot en met 8 van jenaplanschool De Opbouw in Bolsward zijn weer terug van hun jaarlijkse schoolkamp. Dit jaar was het prentenboek ‘Wij gaan op berenjacht!’ van Helen Oxbury het thema van het kamp.

De bedoeling van het schoolkamp is om een impuls te geven aan het proces van groepsvorming.

De groepen 3 tot en met 8 vertrokken op maandagochtend bepakt en bezakt naar een kampeerboerderij in Bakkeveen. Daar werd tijdens de kampdagen volop gespeeld, gevierd, gesproken en gewerkt. Dinsdag kwamen ook de kleuters uit de onderbouw een dagje naar Bakkeveen, waar zij samen met de kinderen van de bovenbouw een gezamenlijke activiteit deden.

Op dinsdag vertrokken de kinderen van groep 3 tot en met 6 weer naar Bolsward. De bovenbouwgroep bleef nog een dag langer in Bakkeveen.

Tijdens de schoolkampdagen waren er spannende speurtochten, een avond- of nachtspel, creatieve activiteiten, een kanotocht voor de bovenbouw en nog veel meer. Ook is er samen gegeten, zijn er verhalen verteld en natuurlijk is er voorgelezen aan de kinderen. Uiteraard mocht de bonte avond bij de bovenbouw niet ontbreken en lieten de kinderen, ouders en leerkrachten hun talenten zien.