Mercedes-teambaas Toto Wolff: 'Nyck de Vries kan nog steeds F1 halen'

Bij de presentatie van Nyck de Vries als coureur van het Formule E-team van Mercedes was woensdag ook Toto Wolff aanwezig. De sportieve baas van de Duitse renstal geeft leiding aan het Formule 1-team. ,,Nyck kan nog steeds de F1 halen”, aldus de Oostenrijker.

Wolff weet als teambaas van het succesvolle Mercedes Formule 1-team waar hij over praat. ,,Nyck is jong, snel en intelligent. We zijn blij dat we hem in ons Formule E-team hebben.” Volgens Wolff betekent een stap naar deze klasse niet dat De Vries’ kansen op Formule 1 verkeken zijn. ,,Nee, waarom? Je weet nooit wat er nog kan gebeuren in de toekomst en wat er op zijn pad komt. Niks is uitgesloten.”

Lees ook: Nyck de Vries naar Mercedes als Formule E-coureur

Juiste stap

De Vries, ondertussen ferm op koers liggend voor de titel in de Formule 2, zelf zei in Frankfurt na de presentatie dat hij de overgang naar Formule E als de juiste stap ziet op dit moment in zijn loopbaan.

,,Natuurlijk heeft iedere jonge coureur de ambitie om de Formule 1 te halen, ik ook. Dat is geen geheim. Maar ik ben geen slachtoffer, integendeel. Ik ben erg dankbaar dat ik voor zo’n grote fabrikant als Mercedes mag gaan rijden in een van de grootste professionele raceklassen naast de Formule 1. Het is een competitieve klasse met veel mooie races in grote steden en een klasse met daarin veel grote merken. Dat zegt we wat. Als je de kans krijgt om daar met Mercedes in te stappen, grijp je die.”

Lees ook: Analyse: Waarom Nyck de Vries niet naar de F1 gaat