Greidhoek festival sluit laatste editie in stijl af

WOMMELS Na zaterdag is er een einde gekomen aan het Greidhoek Festival in Wommels. Het is mooi geweest, zo vindt de organisatie. En dus stond de laatste editie in het teken van afscheid.

‘Bob is dea, leve Bob!’ viel al op de posters en toegangskaartjes te lezen, verwijzend naar Bob Ross, de mascotte van het festival. En zoals het de organisatie wel toevertrouwd is, kwam dit thema -de dood- duidelijk naar voren. Serieus, maar met een knipoog. Op het festivalterrein stonden verschillende grote kruizen en bij foodstands konden bezoekers het ‘hiernamaals’ bestellen: een bordje eutha-nasie, om maar iets te noemen. Bijzonder was het optreden van de De Raggende Manne. Zanger Bob Fosko is ernstig ziek en Wommels was waarschijnlijk de laatste show van de rockformatie. ,,Der kamen in soad minsken fan bûtenút”, vertelt Willem Wijnia. ,,Út Den Haag, Leiden, Utrecht. Dat wie bysûnder.”

De negende editie was de laatste, en dat hoorden Wijnia en zijn mede-organisatoren ook terug uit de reacties: ,,In soad minsken betreurje dat wy ophâlde. Mar hja hawwe wol alle begryp.”

Na het slotnummer - The End van The Doors- kwam er een cellist op het podium. Daarna werd de hele organisatie tot haar eigen verrassing in het licht gezet door de Freonen fan Bob. ,,Dat makke it foar ús sawier ek noch swier”, geeft Wijnia toe.

Ruim tweeduizend bezoekers waren aanwezig op het zwembadterrein van De Klomp.