Gert-Jan Klok wint op Speedway Blauwhuis

BLAUWHUIS Na een spectaculaire autocross van Hallum op zaterdag 31 augustus ging het wedstrijdgeweld op zondag 1 september verder op Speedway Blauwhuis. De coureurs streden om de dagoverwinning, de weekendoverwinning, de Stockcar F2 supercup en de Stockcar Formule 1-bokaal. Een weekend vol grote en hoge prijzen. De strijd op de baan was hard. In de vele omlopen van de diverse klassen werd geen duimbreedte overgelaten voor de concurrentie. In alle klassen waren vele herstarts en crashes (zonder persoonlijke verwondingen). Vooral in de Stockcar F1 klasse werd er keihard gestreden.

De dagwinnaar van de autocross van Hallum (Jacob de Vries uit Blija) mocht van pole vertrekken naast dagwinnaar van de zondag (Wybe de Vries uit Hantum). Beide coureurs vielen echter al na een paar rondes uit. Nederlands Kampioen Pieter Langeveld van Texel probeerde de wedstrijd te controleren maar Gert-Jan Klok uit Berlikum liet hem niet gaan. Na een stevige strijd sloeg de pechduivel ook toe bij de Texelaar waardoor de winst ging naar Team Gebroeders Klok Racing. De vreugde was enorm.

Voormalige tweevoudig wereldkampioen in de Stockcar F2 klasse wist op Speedway Blauwhuis de finale voor de Formule 2 supercup te controleren. Vanaf de start was hij weg en stond de leiding niet meer af. De kleine coureur uit Nijmegen mag zich Supercup winnaar van 2019 noemen. Michael Schutter uit het Zuid Hollandse plaats Noorden pakte de dagoverwinning in de Formule 2 klasse.

Arjen Visser uit Nijland pakte weer een belangrijke overwinning richting het kampioenschap aangezien zijn naaste concurrenten voor het kampioenschap allemaal uitvielen. Rene Wagenaar uit St. Jacobiparochie sloot een succesvol weekend af door wederom als 2e te finishen.

Tekst en foto: RaRaRacing.nl.