Ringrijden in Ferwoude trekt 34 deelnemers

De ringsteekwedstrijd in Ferwoude trok zaterdag 34 deelnemers. Het was de 23e keer dat het evenement werd georganiseerd.

Om 18:15 ging de eerste combinatie onder het zadel van start. Het werd een spannende strijd. De eerste prijs ging naar Chantal Oevering met 24 punten. Op één punt volgde Minke Scharringa met 23 punten en derde werd Simone Wildschut met 19 punten. Dan was er nog een extra prijs voor de leukste outfit, deze prijs ging naar D‘lana Bouwens uit It Heidenskip met haar pony Pip.

Vervolgens kwamen er vijftien aanspanningen in actie. Door een lekke band kon één aanspanning helaas niet aan de start verschijnen, zo bleven er nog vijftien over.

De uitslag werd in de vierde ronde beslist: er was dan ook geen barrage nodig. De eerste prijs werd gewonnen door Jolanda Bouma en Geertje Bouwens met 34 punten. Tweede prijs was voor Suzanne Witteveen en Martine Ketelaar met 30 punten. De derde prijs was voor H. Smit en Peter met 29 punten. De prijs voor het schoonste geheel werd gewonnen door de aanspanning van dhr. S. de Jager uit Hemelum.

Er was ook nog een loterij met vele leuke prijzen. De hoofdprijs van 100 euro werd gewonnen door de familie L. Miedema uit Gaast.