Bolswarder Sylvan op werkvakantie naar Bangladesh

BOLSWARD - Sylvan Canrinus (20) uit Bolsward is vandaag vertrokken naar Bangladesh om daar samen met andere jongeren een gemeenschapsruimte te bouwen voor mensen met een beperking.

Sylvan zit zelf ook in een rolstoel. Met deze reis tonen organisatoren HandicapNL en World Servants aan dat een lichamelijke beperking geen belemmering is om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Door een ongeluk tijdens het motorcrossen heeft Sylvan een dwarslaesie. Maar hij weigert in een hoek te gaan zitten: ,,Ik kan natuurlijk niet zomaar op een ladder klimmen, maar ik ga wel gewoon meebouwen. Ik kan stenen aangeven en kan op rolstoelhoogte wel mee metselen aan een muur”.

Uitgaan van de mogelijkheden is de basisgedachte van deze reis. Iedereen kan meedoen en een bijdrage leveren, als je als team optrekt.

World Servants Onbeperkt

De reis naar Bangladesh maakt deel uit van World Servants Onbeperkt, een project waarin World Servants en HandicapNL samen optrekken om werkvakanties voor jongeren met een lichamelijke beperking mogelijk te maken. Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL: ,,Deze werkvakanties laten zien waar het om gaat in een inclusieve samenleving: ook met een lichamelijke beperking kun je ontwikkelingswerk doen, alleen zijn er meer voorzieningen voor nodig. Wij maken dit samen met World Servants mogelijk. Tijdens deze reis staat centraal wat deze jongeren, mét en zonder beperking, samen tot stand kunnen brengen. Niet hun beperking.”

Een cameraploeg van EO-Metterdaad reist mee om het project in Bangladesh en de ervaringen van de groep op beeld vast te leggen. De documentaire die hiervan wordt gemaakt is in 2020 te zien op NPO 2.