Mini-camping in tuin It Menniste Skil

BOLSWARD It Menniste Skil in Bolsward is toch voornamelijk bekend als woonzorgcentrum voor ouderen. Vorige week had het echter een tijdelijke nieuwe functie: die van camping. Het slechte weer zorgde echter voor een laag bezoekersaantal.

Het leek een aantal teamleden van de afdeling zorg en welzijn wel een leuk idee om in de zomermaand een week vol activiteiten te plannen. Buiten, welteverstaan. Om het ‘echt’ te maken, werd een oude caravan van een personeelslid geparkeerd in de tuin van het woonzorgcentrum.

Ongenode gasten kwamen er in de vorm van vele regenbuien. Zo werd de eerste activiteit -zitvolleybal en -badminton- op maandagmiddag al meteen naar binnen verplaatst.

De patat-maaltijd, een dag later, werd wel genuttigd op het terras, maar de rest van de week bleek toch het overdekte restaurant een welkome uitvalsbasis, dat voor de gelegenheid dan maar ‘zomers’ werd aangekleed.

Daar werd onder meer gekaart, geknutseld en gesport.

Een deel van de activiteiten staat normaal ook op het programma, maar voor deze week was de activiteitenkalender iets uitgebreid.

Voor de waterspelletjes, die donderdagmiddag geprogrammeerd stonden, werden nog dapper strandballen opgeblazen, maar daar bleef het bij. Hoewel, voor de foto zijn het welkome accessoires. Want poseren voor de caravan, daar zijn de meesten wel voor te porren. Op dat moment begint zowaar de zon te schijnen.

Volgend jaar wordt de camping opnieuw opgezet.