Ljeppers azen op records tijdens Nationale Fierljep Manifestatie in It Heidenskip

Op de schansen van It Heidenskip staat zaterdag 27 juli het open Nederlands kampioenschap fierljeppen op het programma.

De Nationale Fierljep Manifestatie is al jaren het grootste fierljepspektakel van het zomerseizoen, omdat niet alleen de topljeppers uit het hele land meedoen, maar een ieder een sprong kan wagen. Zo komen er zelfs vanuit het buitenland geïnteresseerden naar de fierljepschansen in it Heidenskip om een poging te wagen om het landsrecord te verbreken.

De fierljepdag begint om 09:30 met de eerste voorronde. In de ochtendronde proberen voornamelijk ongeoefende en beginnende fierljeppers om hun grootste angsten te overwinnen en de overkant te behalen. Dit kan voor verassingen zorgen of voor een nat pak, wanneer de beginnende fierljeppers de fierljepkunsten tonen.

De deelnemers zijn verdeeld in vijf categorieën: senioren, junioren, jongens, dames en meisjes.

De grote finale start ’s avonds om 18.45 uur. De ljeppers uit de voorrondes moeten in de finale opnieuw laten zien wat ze in huis hebben, omdat de finale met een schone lei begint qua afstanden. Naast de grote eretitel van NFM-kampioen die er te behalen valt, wordt er ook gejaagd op Nederlandse fierljeprecords of een verbetering van het persoonlijk record van de deelnemers.

Naast het fierljeppen is er de gehele dag vermaak voor jong en oud.