Tineke, Sandra en Manon winnen in Bolsward

Bolsward - De hoofdklasse voor dames in Bolsward is vrijdag gewonnen door het partuur Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra.

Net als de afgelopen jaren werd een door-elkander-lotenpartij gespeeld met in totaal acht parturen op de lijst. Een meevaller op deze vrijdagavond was dat het de hele tijd droog bleef, terwijl het op diverse andere plekken hoosde. Binnen de perken werd het de hele dag zelden spannend. De acht partijen werden als volgt verkaatst: 2 keer 5-0, 2 keer 5-1, 1 keer, 5-2, 2 keer 5-3 en 1 keer 5-5.

De finale ging tussen Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra en de formatie van Annet de Haan, Margriet Bakker en Marrit Zeinstra. Een echte finale van een damespartij werd het niet. Partuur Dijkstra zat steeds aan de goede kant van de streep. De partij werd beslist door een bovenslag van Manon op de stand 5-3 6-4.

De derde prijs ging naar Nynke Sybrandy, Sjanet Wijnia en Marije Hellinga. Zij wonnen met 5-3 6-4 van Annelien Broersma, Anouk Tolsma en Louise Krol.