Partuur Bergsma heeft de smaak te pakken

BOLSWARD – Het partuur van Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar heeft zondag het hoofdklassekaatsen in Bolsward gewonnen. In de finale werd het partuur van Enno Kingma, Alle Jan Anema en Daniël Iseger met 5-2 en 6-2 verslagen. Hans Wassenaar werd uitgeroepen tot koning. Na een matig begin van het seizoen, lijkt het partuur op tijd in vorm.

De derde prijs was voor Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Het partuur van Enno Kingma had op de tweede lijst voor een verrassing gezorgd door met 5-4 en 6-6 te winnen van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Het partuur van Gert-Anne van der Bos gaf een voorsprong van 4-1 uit handen.

 

Het is de derde winst voor Bergsma, Hiemstra en Wassenaar in twee weken. Na de winst in Harlingen en Heerenveen waren ze nu ook in Bolsward de sterkste. Daarmee lijkt het partuur op tijd in vorm te zijn voor de PC op 31 juli.

Kingma pakt punten met invallers

Enno Kingma pakte de punten met Alle Jan Anema en Jouke Bosje. Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong zijn allebei geblesseerd en Anema en Bosje zijn hun vervangers. Ze doen het prima, vrijdag pakte het partuur al de derde prijs in Heerenveen. Een meevaller voor Kingma want hij kan de punten op de ranking goed gebruiken.