Henk de Roos oppermachtig bij zeilwedstrijd Staverse jollen

Stavoren - Voor de negende keer werd zaterdag bij Stavoren de traditionele zeilwedstrijd voor Staverse jollen gehouden.

Ondanks het ruige weer konden zowel ‘s ochtends als ‘s middags twee ronden worden gezeild. Aan de start verschenen 9 vissermanjollen en 2 kajuitjollen zoals het publiek op de dijk kon aanschouwen. Het mes werd op diverse plaatsen geslepen gedurende de twee spectaculaire wedstrijden.

Tijdens de eerste wedstrijd bleek de spannende doorkomst na de eerste ronde, waarbij de ST60 met aan het roer Henk de Roos en de ST79 met Ivor van Klink met een neuslengte verschil over de finishlijn voeren, beeldbepalend voor deze dag. De WK2 van Richard Claus had het extra zwaar in het woeste water, dat niet alleen buiten, maar ook in de boot zijn weg gevonden had.

Zoals de eerste doorkomst al voorspelde heeft Henk de Roos met de ST60 beide wedstrijden overtuigend gewonnen en kon hij samen met zijn bemanning de wisselprijs De Jol in ontvangst nemen. De ST79 van Ivor van Klink volgde met slechts minuten verschil op de tweede plaats, gevolgd door de ST16 met Johnny Stegenga aan het roer. Bij de kajuitjollen won de Jansje Albeldina van Wim Quak.