Politie geeft beelden vrij van overvaller in Workum

De politie heeft beelden vrijgegeven van een man die op 9 mei twee mensen heeft overvallen in Workum. De dader bedreigde een man van 85 met een mes en probeerde een 28-jarige vrouw geld afhandig te maken terwijl ze stond te pinnen.

Beide incidenten vonden plaats binnen enkele minuten. De verdachte drong rond kwart voor 9 een woning binnen in de Schoolstraat nadat de 85-jarige man net boodschappen had gedaan. Het slachtoffer deed de voordeur van zijn woning open om naar binnen te gaan en merkte dat er plotseling een man achter hem stond. De overvaller was uit op de portemonnee van het slachtoffer. Er ontstond een korte worsteling, waarna de dader een mes trok. Hierna gaf de man zich gewonnen en overhandigde zijn portemonnee.

Enkele minuten later werd een 28-jarige vrouw slachtoffer. Zij stond geld op te nemen bij een pinautomaat aan het Panwurk. De overvaller pakte haar vast en drukte een scherp voorwerp tegen haar nek. Hij wilde haar geld. Het slachtoffer toetste haar pincode in maar deze was niet juist. Ook gaf zij aan dat ze de pincode niet meer wist. Toen de overvaller op het scherm van de pinautomaat zag dat de pincode onjuist was, liep hij weg.

De bewakingscamera van de pinautomaat maakte opnames van de verdachte. Hij had zijn hoofd en gezicht bedekt met een muts en een sjaal, maar ondanks dat hoopt de politie dat iemand hem herkent.

Op onderstaande beelden is de overvalpoging te zien.