Muziekleerlingen Atrium geslaagd voor hoogste examen

SNEEK Dertien muziekleerlingen van Kunstencentrum Atrium zijn geslaagd voor hun D-examen, de hoogste proeve van bekwaamheid op een muziekschool. De diploma's werden donderdag 4 juli uitgereikt tijdens een feestelijke avond op de Atrium-leslocatie in Sneek.

Tussen het overhandigen van de certificaten speelden leerlingen muziekstukken voor familie, vrienden en andere genodigden. Op het programma stonden werken van Charles Camille Saint-Saëns, Jean-Baptiste Singelée, Ludwig van Beethoven, Alain Crépin, Frédéric Chopin en Franz Schubert.

Met het behalen van het D-diploma laten de leerlingen, die minimaal acht jaar les hebben gehad, onder meer zien dat zij in staat zijn om op het conservatorium verder te studeren. Tseard Verbeek was dit jaar de examencoördinator.

De 18-jarige Alysha Goesten uit Scharnegoutum wist maar liefst twee D-examens met succes af te ronden: piano en viool. Beide keren met lof.

,,Het D-examen is iets heel bijzonders", aldus Jan van der Zweep (adjunct-directeur Kunstencentrum Atrium) in een toespraak. ,Er zijn maar weinig leerlingen die de eindstreep halen. Jullie hebben dus een enorme prestatie geleverd."

De geslaagden: Thom Dijkstra, Heeg (trombone); Willem Foekema, Woudsend (trompet);  Alysha Goesten, Scharnegoutum (piano en viool); Mark Haitsma, Balk (saxofoon); Fardau Heeringa, Sneek (dwarsfluit); Sanne Janzen, Sneek (saxofoon); Rigt Kleinjan, Witmarsum (saxofoon); Riemer Durk Krol, Heeg (hoorn); Grady Slagman, Schetens (bugel); Elyne Tjalsma, Sneek (saxofoon); Hilde Veninga, Witmarsum (saxofoon); Teun de Vries, Scharnegoutum (slagwerk); Annemare Wempe, Hommerts (saxofoon).