Bolswarder Kaatsdagen bieden vier dagen sport en muziek

BOLSWARD - Kaatsliefhebbers kunnen deze week terecht in Bolsward, waar vanaf donderdag de Bolswarder Kaatsdagen 2019 worden gehouden. De kaatsactiviteiten worden alle dagen muzikaal omlijst.

Nadat de jeugd donderdagavond hun Feestpartij hebben gekaatst staat vrijdag 12 juli vanaf 14.30 uur de KNKB Dames hoofdklassepartij op het programma. De laatste jaren heeft deze een spannende finale gekend. Direct na afloop is er in de tent op het kaatsveld een pupquiz, georganiseerd door de jeugdcommissie. Aanvang 20.00 uur.

Een vaste waarde tijdens de Bolswarder kaatsdagen is de Súdwest-Fryslânpartij, op zaterdag 13 juli. Deze partij wordt dit jaar voor de tiende keer in successie gehouden. Kaatsen in minimaal vier klassen, dus iedereen kan meedoen om de prijzen. De wedstrijd begint om 09.30 uur.

Zondag 14 juli staat de KNKB Heren Hoofdklasse vrije-formatiepartij op het programma als slotstuk van de Bolswarder Kaatsdagen. Zo’n tweeënhalve week voor de PC moeten de parturen er klaar voor zijn. Diverse PC-koningen komen op deze dag in actie, ook die van vorig jaar. Met Thomas van Zuiden staat er ook een Bolswarder op het veld, de PC-koning van 2012. Hij kaatst met de PC-koning van 2018, Allard Hoekstra. Zij zullen proberen om net als op de PC van vorig jaar de zegetocht van partuur Gert-Anne van der Bos te stoppen, dat vorig jaar de prijs won in Bolsward. De wedstrijd begint om 11.00 uur.