Jean-Baptiste Monnot bespeelt Hinsz-orgel Martinikerk

Bolsward - Jean-Baptiste Monnot geeft dinsdag 16 juli vanaf acht uur ‘s avonds een concert op het beroemde Hinsz-orgel van de Martinikerk in Bolsward.

In Bolsward speelt Monnot op iutnodiging van de Stichting Promotie Hinsz-orgel Martinikerk Bolsward. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Marco Enrico Bossi en César Franck.

Jean-Baptiste Monnot, organist van het wereldberoemde Cavaillé-Coll orgel van de Saint Ouen in Rouen, werd in 1984 geboren in Normandië. Hij begon op 12-jarige leeftijd met zijn piano- en orgelstudie, eerst op de École Nationale de Musique in Dieppe en daarna op het Conservatorium National de Région in Rouen. In 2002 won hij op 18-jarige leeftijd de 1e prijs (die unaniem werd toegekend door de jury) van de 4e editie van de Young Organist Competition.

In 2004 werd Jean Baptiste Monnot toegelaten tot de orgelklas van het Conservatoire National Supérieur Musique de Paris, en behaalde aldaar in mei 2007 het Diplôme de Formation Supérieure met de aantekening ‘zeer goed’. Verdere studies volgden bij Bernhard Haas en Jean Guillou. Van 2004 tot 2014 was hij de assistent van Jean Guillou in de Saint Eutasche in Parijs. Als concertorganist reist hij de hele wereld over. Zo speelde op festivals in Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Engeland, Austalië, Amerika en Japan. Ook treedt hij regelmatig op met ensembles en symfonieorkesten.

In 2010 werd hij aangesteld als artiste-in-residence in de Saint Louis Cathedral in New Orleans (USA), en in 2015 werd hij, na een vergelijkend examen, benoemd tot ‘organiste-titulaire’ van het wereldberoemde Aristide Cavaillé-Coll-orgel van de Saint Ouen in Rouen.