Dit is het programma tijdens de Nacht van Bolsward

BOLSWARD De avond dat Maarten van der Weijden door Bolsward zwemt, is er de Nacht van Bolsward op het Marktplein in de stad. Een programma met muziek en sprekers.

Zaterdagavond om half 9 begint de band Varifocus te spelen. Een half uur later start het zogenaamde ‘bezinningsprogramma’. In elke stad staat een ander doel centraal waar Van der Weijden geld voor binnen haalt. In Bolsward is dat onderzoek naar het vergroten van de kans op herstel bij Acute Myeloïde Leukemie. Anke Verweijen verloor vorig jaar haar man Dennis aan deze ziekte. Dennis gold als één van de inspirators voor de zwemmer om vorig jaar zijn eerste poging te ondernemen. Verweijen spreekt in een vraaggesprek in Bolsward over de ziekte. Ook arts Sander de Hosson -hij geeft een korte lezing- en zangeres Lisanne Spaander komen op het podium. Spaander genas tot twee keer toe van botkanker en zingt een aantal nummers over dit thema.

Vanaf half 10 is er weer muziek, ditmaal van DJ Isa. Ondertussen kan de tocht van Maarten gevolgd worden op een groot scherm. Van 11 uur ‘s avonds tot 1 uur ‘s nachts sluit de band Funky Rootz het programma af. In de tussentijd staat de doorkomst van Van der Weijden gepland. De stempelpost in Bolsward is aan het Kruiswater, dat is voor het publiek gemakkelijk te bereiken vanaf het Marktplein. Verwacht wordt dat hij tussen middernacht en half 1 door de Hanzestad zwemt.

Daar aan voorafgaand is de trekking van de grote loterij, waar de laatste weken al loten voor verkocht zijn.