Stadhuis in de steigers, gracht deels gedempt

BOLSWARD Aannemer Friso Bouwgroep uit Sneek is vorige week begonnen met de eerste werkzaamheden om het voormalige stadhuis van Bolsward te verbouwen tot cultuur historisch centrum ‘De Tiid’. De werkzaamheden zullen naar verwachting aanhouden tot eind volgend jaar; dan staat de oplevering gepland.

Dat heeft zeker ook gevolgen voor de ruimte en infrastructuur rondom het monumentale pand.

Allereerst zijn hekken geplaatst en is de bouwplaats ingericht. Deze week wordt een deel van de gracht gedempt om de bouwlieden de noodzakelijke ruimte te bieden en sinds maandag is de Rijksweg op werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Die stremming duurt drie weken.

Maandag beginnen de eerste sloopwerkzaamheden. Na de bouwvak -die loopt van 19 juli tot en met 16 augustus- is de start van de nieuwbouw.

Om belangstellenden op de hoogte te houden, sturen Jurriëns Noord en Aannemingsmaatschappij Friso, in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân, op gezette tijden een digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar detiidbolsward@frisobouwgroep.nl.