Dronryp wint NK jongens, Easterein zegeviert bij de meisjes

MENAAM – Voor de eerste keer in de geschiedenis heeft Easterein het Nederlands Kampioenschap kaatsen voor meisjes gewonnen. De tweeling Roelie en Corrie Kroondijk en balkeerder Nynke Pauw versloegen in de finale Dronryp met 2-5, 6-6. De broers Rick en Mark Minnesma wonnen samen met Jorn Lars van Beem het NK bij de jongens. Zij versloegen Winsum in een spannende finale met 5-5, 6-2.

Voor het meisjespartuur van Dronryp kaatsten Inge Jansma, Julia Marthine Rienks en Senne Idsardi. De derde prijs was voor Makkum met Chantal de Witte en de nichtjes Larissa en Anouk Smink.

 

In de finale kwam het Eastereinder trio Dronryp tegen met de sterke Inge Jansma. Dronryp had er al zware wedstrijden op zitten en had niet genoeg power meer over. De Eastereinder tweeling Roelie en Corry Kroondijk waren op en uit de sterksten. De overwinning met 2-5, 6-6 was Easterein de terechte kampioen. Het kampioenschap voor de meisjes wordt sinds 1984 gehouden, Easterein was nog niet eerder kampioen.

 

Dronryp winnaar NK jongens

Rick Minnesma, Jorn Lars van Beem en Mark Minnesma hebben in Morra het Nederlands Kampioenschap voor jongens op hun naam geschreven. De twee broers Rick en Mark – zonen van oud kaatser Simon Minnesma – en hun maat Jorn Lars van Beem – zoon van voormalig kaatser Jan Willem van Beem – traden in de voetsporen van hun vaders.

Winsum behaalde de finale na winst op Kimswerd (3-5, 4-6), Dronryp bleef voor de finale staan.

In de spannende finale versloeg Dronryp Winsum met Jelmer Kuiken, Hessel Postma, Gosse de Haan met 5-5, 6-2. Derde werd Kimswerd met Klaas Westra, Jurjen Fokkema, Karel Monfils.

Er waren vierde prijzen voor de parturen van Tzum met Steven Koster, Robin Benders en Jorrit Palma, Baard met Geert Reitsma, Klaas Gerrit Meulenaar en Bauke Folkerts en voor Berltsum met Thomas Dijkstra, Rink Rudmer Sterk en Allard van Wigcheren. In Morra stonden 41 parturen op de lijst.