Pareltsjebrij in Elfstedensfeer: 11 cent van elke consumptie naar Maarten van der Weijden

WORKUM - De datum voor Pareltsjebrij op de Stedspolle was eind 2018 al bekend; zaterdag 22 juni 2019 stond al vroeg in de agenda van de organisatie.

Na het succes van vorig jaar is de populaire band Deadline ook dit jaar weer van de partij om het feest in Workum mee te vieren. Het voorprogramma is ook erg bijzonder, namelijk 1,5 uur de bekende hits van Queen in een speciale show onder de naam ‘Queen Project’. In de pauzes van de bands zal Dj Taeke in actie komen.

Terwijl de voorbereidingen in volle gang waren, kwam het nieuws naar buiten dat Maarten van der Weijden in juni, in het weekend van Pareltsjebrij, een tweede poging zal ondernemen om de route van de Elfstedentocht zwemmend af te leggen. Dit alles voor het goede doel en dit jaar geld in te zamelen voor 11 onderzoeken en projecten. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven van de kankerpatiënt. Een ander deel is gericht op het vergroten van de kwaliteit van leven en palliatieve zorg.

Het zwemschema van Maarten geeft aan dat hij ten tijde van Pareltsjebrij langs de Stedspolle zal zwemmen en daar ook de stempel van Workum in ontvangst zal nemen. Reden genoeg om als organisatie van het muziekfeest daar op in te haken.

In nauw overleg met de organisatie, die met veel vrijwilligers de doorkomst van Maarten in Workum organiseert, is een plan gemaakt om beide activiteiten op elkaar af te stemmen zodat op zaterdagavond 22 juni alles in ‘Elfstedensfeer’ plaats zal vinden.

Zo zal Stichting Pareltsjebrij 11 cent per verkochte consumptie op deze avond overmaken aan de Maarten van der Weijden Foundation die hiermee de 11 projecten kan ondersteunen.

Er zal een gigantisch beeldscherm op de Stedspolle geplaatst worden, zodat via de stream van de NOS de zwemtocht naar Workum te zien is. En wanneer hij de stempel in Workum in ontvangst heeft genomen zullen de verrichtingen van Maarten op weg naar Bolsward ook via het grote scherm te volgen zijn.

Pareltsjebrij zal om 16.00 uur van start gaan en de bandleden van Queen Project zullen om 17.30 uur beginnen met hun show.