De Bron derde bij het Fries Schoolkaatskampioenschap

FRANEKER - Op het Sjûkelân in Franeker heeft het partuur Edwin Yska, Silvan Elzinga en Inge Blanke van De Bron de derde prijs gewonnen van het Fries Schoolkaatskampioenschap bij de Jongenscategorie.

Een week eerder waren ze in de voorronde kampioen van Bolsward geworden en plaatsten zich hiermee voor de eindronde te Franeker.

De Bron won de eerste omloop van SWS Tzummarum met 5-0 en 6-2. De tweede omloop tegen de Van Haersma Bumaschool uit De Hommerts werd een 5-1 en 6-2 overwinning. Na een staand nummer ging de strijd in de halve finale tegen De Slotschool uit Sint Annaparochie. Een boeiende strijd met heel vaak 6-6 op de telegraaf, maar het opslaggeweld van Iwan Hiddinga gaf op de beslissende momenten de doorslag en op 5-2 en 6-2 werd deze partij verloren.

Heel bijzonder is dat Inge Blanke twee jaar geleden bij de meisjes al het Schoolkaatskampioenschap heeft gewonnen; dit is een zeer unieke prestatie door in beide categorieën een prijs te behalen.

Uiteindelijk prolongeerde De Slotschool uit Sint Annaparochie het Fries Schoolkaatskampioenschap uit een lijst van 20 parturen.