Elfstedenbestuur deelt bloemen uit aan trouwe vrijwilligers

BOLSWARD - Op de traditionele receptie van het Elfstedenbestuur op zondagmiddag in de Groene Weide werden de aanwezige rayonhoofden en vrijwilligers geïnformeerd over de laatste stand van zaken betreffende de fietselfstedentocht een dag later.

Daarnaast konden de aanwezigen kennis maken met het nieuwe bestuurslid Martin Homma, die op termijn de route zuid voor zijn rekening zal nemen. Ook het afscheid van penningmeester Mark Brouwer werd aangekondigd. Hij zal worden opgevolgd door Saskia Bonthuis.

Behalve de bestuurlijke zaken was er ook aandacht voor het Sneker echtpaar Rudolf en Jolanda Vergonet. Beiden waren een kwarteeuw vrijwilliger in de Waterpoortstad en werden dan ook door voorzitter Stephan Rekker in het zonnetje gezet met een fraai boeket bloemen.

Zo’n boeket was er ook voor het echtpaar Gerry en Hilly van Dillen van de Groene Weide. Later deze maand nemen zij afscheid van De Groene Weide en voor hen was dit dan ook de laatste keer dat zij de receptie verzorgden voor het bestuur van de fietselfstedentocht.

Maarten van der Weijden, die in 2018 het startschot verrichtte, was present om te vertellen over zijn tweede poging de elfsteden zwemmend te bedwingen en wenste het bestuur en alle vrijwilligers een ,,fantastische tocht op Pinkstermaandag”.