Mini-elfstedentocht afgelast vanwege harde wind en regen

BOLSWARD De Mini-elfstedentocht, die morgen voor de 47e keer gefietst zou worden, gaat niet door. Slechte weersvoorspellingen hebben de organisatie genoodzaakt tot afgelasting.

Voorzitter Stephan Rekker: ,,Er wordt windkracht 6 verwacht met in buien uitschieters in kracht 8 en 9. Het elfstedenbestuur vindt het met die omstandigheden, voor met name kinderen, niet verantwoord om de tocht door te laten gaan. Het bestuur vindt veiligheid belangrijk en vindt het risico onder deze omstandigheden te groot".

Het elfstedenbestuur vindt het geen optie om de tocht te verplaatsen, naar bijvoorbeeld de zondag. De organisatie van de fietselfstedentocht -deze gaat wel door- op Pinkstermaandag vergt op de zondag voorafgaand nog de nodige voorbereidingen.

De weersverwachtingen op Pinkstermaandag zijn beter dan die van zaterdag. Bovendien is er bij die tocht sprake van een ander wielerpubliek dan van de MINI.

Deelnemers aan de MINI die al deelnemerskaarten hebben gekocht in de voorverkoop kunnen op vertoon van die kaart hun geld terugkrijgen op zaterdagmorgen, vanaf 09:00 uur bij Sporthuis A.P. van der Feer op de Dijkstraat in Bolsward.