Activiteiten rond zwemtocht Maarten van der Weijden, ‘Nacht van Bolsward’ op Marktplein

BOLSWARD - Maarten van der Weijden duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De verwachting is dat hij in de avond van zaterdag 22 juni Bolsward aandoet. Niet alleen Maarten komt in actie, maar Bolsward ook. Zo organiseert een team vrijwilligers ‘De Nacht van Bolsward’. Op het Marktplein is muziek en wordt de tocht van Maarten gevolgd op een groot scherm. Bij de doorkomst is het de bedoeling dat iedereen zich verzamelt rond het Kruiswater, waar dit jaar de stempelpost van Bolsward is. Het is nog niet bekend hoe laat de zwemmer hier doorkomt.

Verder is er een ‘blikkenactie’. Blikken met daarop een foto van Maarten, die in de Bolswarder winkels en bedrijven staan, waarin klanten een gift kunnen deponeren. Ondernemers die willen meedoen aan deze actie kunnen een blik halen bij Grijmans Advocatuur & Mediation (Jongemastraat 28). Daarnaast wordt er een grote verloting georganiseerd. Lootjes worden tijdens het Pinksterweekend verkocht..

Van der Weijden krijgt in elke stad gezelschap van 111 geoefende meezwemmers die 2 kilometer meezwemmen. In Stavoren wordt op 22 juni een groots zwemevenement georganiseerd: daar kunnen belangstellenden 500 meter of 2 kilometer meezwemmen. Meer informatie hierover op 11stedenzwemtocht.nl.