Zomers weer na natte Hemelvaartsdag

Regio - Het vooruitzicht voor de tweede helft van het hemelvaartsweekend ziet er goed uit. Op zaterdag is het droog met regelmatig zon en 18-23 graden. Zondag kan het zelfs regionaal zomers warm worden met in het binnenland 24-26 graden.

De komende dagen is het wisselvallig. Vooral morgen zijn er talrijke buien met ook kans op onweer. Met maxima van 13-17 graden is het morgen en woensdag fris voor de tijd van het jaar.

Natte Hemelvaartsdag

Donderdag, Hemelvaartsdag, wordt een bewolkte dag. Daarbij valt vooral in de middag en avond waarschijnlijk regelmatig regen. Het waait stevig uit het zuidwesten en het wordt circa 17 graden.

Vrijdag vormt een overgangsdag met nog een enkele bui, maar ook regelmatig zon. Met een temperatuur tussen de 15 en 20 graden; een middagtemperatuur met de gebruikelijke waarden voor eind mei.

Overgang naar zomers weer tijdens start meteorologische zomer

Zaterdag, 1 juni, start de meteorologische zomer. Volop zomers is het dan nog niet, maar het belooft wel fraai weer te worden met zonnige perioden en een middagtemperatuur met 18 graden in het noordwesten.

Zondag kan het regionaal zomers worden. In de kustgebieden is het dan zo’n 21-24 graden. Daarbij zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De kans is vrij groot dat het zomerse weer met regelmatig zon en maxima van 20-26 graden ook daarna nog enkele dagen aanhoudt.

Bron: Weeronline