Streekmarkt Hemelum op 2 juni

HEMELUM - Er is geen editie gelijk van de streekmarkt op de Flinkefarm in Hemelum. Iedere markt heeft zijn eigen mix aan deelnemers. De volgende editie is op zondag 2 juni, van 10.00 tot 17.00 uur.

Rondom de vaste deelnemers, wisselt het aanbod maandelijks. Op 2 juni wordt de tweede Streekmarkt aanschuiflunch geserveerd. Ditmaal komen Pieter en Petra van Kookatelier Zuiderzee. Nieuwe deelnemer Koks en Keukenmeiden uit Harlingen komt met goed keuken- en tuingereedschap en Njiske zorgt voor de muzikale omlijsting.

Naast een leuke workshop voor kinderen kunnen deze keer ook volwassenen creatief aan de slag. Wilgentenenvlechter Aryan uit Elahuizen nodigt iedereen uit om met hem een groei spiraal te maken. Een sieraad voor in de tuin.

Opgeven voor deze workshop kan via: a.westera@home.nl en de kosten bedragen € 25, inclusief materiaal. De workshop start 11 uur en duurt ongeveer 3,5 uur. Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd.

De chef achter Kookatelier Zuiderzee is Pieter Hubregtse. De liefde bracht hem van Amsterdam naar Gaast, waardoor hij nu zijn kookkunsten in Friesland vertoont. Het menu bestaat uit onder andere paling van Otte Bajema, geitenkaas van Doetie en varkensvlees van Jaap van de Kempenaer.

Uiteraard kunnen bezoekers, net zo als altijd, hun maandelijkse boodschappen doen bij alle deelnemers, en in het weiland aan picknicktafels genieten van heerlijke koffie, dampende foodtrucks en live muziek.

Aanmelden voor de lunch - een driegangenmenu- kan via info@itflinkeboskje.nl.