Concert Robert Jan Stips en Marieke Brokamp in Kûbaard

KUBAARD - De internationaal bekende Haagse popmuzikant en arrangeur Robert Jan Stips (1950) geeft als toetsenist samen met de Zeeuwse violiste Marieke Brokamp een concert in de Victorkerk te Kûbaard. Samen zingen, spelen en vertellen zij op zondagmiddag 2 juni het verhaal over een indrukwekkende muziekcarriëre in de Nederlandse popmuziek.

Robert Jan Stips maakte in de jaren ‘70 al naam als toetsenist van de band Supersister. Vervolgens ging hij op wereldtoernee met Golden Earring, speelde bij tal van befaamde bands als Sweet d’Buster, The Nits en was muziekproducent van Gruppo Sportivo. Ook werkt hij al jarenlang met de cabaretier Freek de Jonge.

Marieke Brokamp maakt als afgestudeerd violiste vast onderdeel uit van het Zeeuws orkest. Zij speelde in diverse bands. Ook acteerde ze als violiste in de film ‘Bloed, zweet en tranen’. Regelmatig geeft ze nog optredens met Robert Jan Stips.

Het duo is geen onbekende in Kûbaard. In de zomer van 2018 gaven ze samen een openluchtconcert voor PimPop. Dat krijgt nu een vervolg in de Victorkerk.

Robert Jan en Marieke spelen nummers uit het gehele oeuvre van hem, nieuwe nummers van het Supersisterproject 2019: ‘Retsis Repus’ en enkele klassieke nummers.

Het concert in Kûbaard is op zondagmiddag 2 juni en de aanvang is om 15.30 uur (inloop vanaf 14.45 uur). De toegangsprijs is € 15.00. Reserveren is gewenst via pimpopkubaard@gmail.com .