Hemelvaartconcert door Harm Hoeve in Martinikerk

BOLSWARD - Harm Hoeve geeft op Hemelvaartsdag zijn jaarlijkse concert in de Martinikerk in Bolsward. De orgelbespeling begint ’s middags om 16.00 uur.

De organist heeft een boeiend en afwisselend programma samengesteld waarin koraalbewerkingen en literatuur elkaar afwisselen. Bezoekers kunnen onder meer luisteren naar het bekende Allegro vivace uit Widor’s 5 de Symfonie, twee delen uit Händels Messiah en een vrolijke Marche van Schubert. Het concert wordt besloten met een koraalfinale over Psalm 68.

De vele mogelijkheden van Bolswards beroemde orgel zullen ruimschoots aan bod komen. Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt.

Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.