SC Bolsward (zo2) wordt kampioen en promoveert naar 2e klasse

BOLSWARD - Voorafgaand aan het seizoen werd al gesproken over de mogelijke kansen op een kampioenschap. Gezien de mooie mix van een prestatiegerichte selectie met jeugdige talentvolle spelers en de noodzakelijke routine waren de verwachtingen hoog.

Die verwachtingen kwamen afgelopen zondag uit op bezoek bij het sympathieke Renado, waarvan de spelers en staf een erehaag vormden voor de terechte kampioen. Doordat al bekend was dat de enig overgebleven concurrent had verloren was de druk er volledig af en ontspon zich een wedstrijd ‘om des Keizers baard’ en genoot men vooral van het mooie weer in Sint Nicolaasga.

Door in de laatste fase van de competitie de wedstrijden te winnen waar het er om ging, kwam het beoogde kampioenschap nooit in gevaar.

Door de breedte van de selectie wisten de mannen van trainer/coach Erhan Ergöz, leiders Foppe Bogaard en Jos Kienstra 19 van de 23 wedstrijden in winst om te zetten. De doelpuntenproductie kan nog boven de honderd goals uitkomen: SC Bolsward (zo2) scoorde tot dusver 98 keer en heeft nog één wedstrijd te gaan.