SC Bolsward heft eerste dameselftal noodgedwongen op

BOLSWARD SC Bolsward heeft met ingang van volgend seizoen geen eerste vrouwenelftal meer. De animo is, om uiteenlopende redenen, te laag.

,,We zitten met een gat en dat is nog niet te overbruggen”, verklaart voorzitter Arno Wip. Aanwas vanuit de jeugd is er wel, maar zou op dit moment te vroeg komen. Bovendien wordt er dan een beroep gedaan op een te grote groep jeugdige speelsters, daar waar veel ervaren voetbalsters afzwaaiden.

Vorig jaar nog werd Dames 1 kampioen in de derde klasse, waarna promotie volgde. Dat niveau -de tweede klasse- blijkt te hoog: de Bolswarder voetbalsters wonnen geen wedstrijd dit seizoen.

Het vooruitzicht dat slechts zeven speelsters te kennen hebben gegeven door te gaan, is voor het bestuur reden om de stekker er vooralsnog uit te trekken. ,,Dat is uitermate vervelend, maar er zijn weinig alternatieven”, vindt Wip. ,,Wij gaan bovendien niet een trainer inhuren als niet duidelijk is of er voldoende speelsters zijn.”

,,Ik ga uit van wel”, antwoordt hij op de vraag of het vlaggenschip van de dames terugkeert. ,,We hebben een grote meidenafdeling.”

Wel spreekt Wip van een ‘tragiek’. ,,Het vrouwenelftal voelde zich drie jaar geleden niet serieus genomen. Daar hebben wij wat aan gedaan, vervolgens stomen ze door naar de tweede klasse en nu maken ze een andere keuze.”

,,Misschien is het volgend jaar weer anders”, besluit hij hoopvol.