Ñusta (18) uit Bolsward maakt eigen voorstelling

BOLSWARD Maak een complete dansvoorstelling van a tot z: voor Ñusta Grotenhuis (18) uit Bolsward is dat de opdracht. In het kader van haar praktijkexamen staat ze zondag op de planken in het Atrium in Sneek.

,,Ik ben er veel mee bezig. Ik droom er zelfs over”, vertelt ze lachend in aanloop naar de voorstelling ‘Let it be’. ,,Ik heb er heel veel zin in. Ik heb nog nooit alles bij elkaar gedaan.”

https://www.facebook.com/events/386542788561427/permalink/387273101821729/

De show is onderdeel van haar praktijkexamen aan de D’Drive Dans-opleiding van het Friesland College in Leeuwarden. ,,Het gaat over mezelf”, legt ze uit. Bijvoorbeeld over haar vader, die op haar tiende terugkeerde naar Zuid-Amerika. ,,Die heb ik in 2015 voor het laatst gezien.” Ook Ñusta’s overleden balletjuf krijgt een ‘rol’ in de voorstelling. ,,Ik wil mijn eigen ontwikkeling laten zien in de dans.” Zo heeft ze vier jongere danseressen geregeld die haar levensfases al dansend uitbeelden. In het slot komt de Bolswardse zelf op het podium voor haar solo. ,,Voornamelijk modern”, zo omschrijft ze de dansstijl van de drie kwartier durende voorstelling.

,,Er kom wel veel bij kijken”, geeft ze toe. Van de kaartverkoop -inclusief ontwerp en de prijs van de kaartjes- tot aan het lichtplan: overal moet ze over nadenken. En dan is er natuurlijk de choreografie. ,,Dat was best een uitdaging. Daardoor vergat ik het zakelijke stukje soms een beetje.”

De voorstelling begint zondagmiddag om 15.00 uur in Kunstencentrum Atrium in Sneek. Kaarten zijn te koop via dansvoorstellingletitbe@hotmail.com