ParkBOP dit jaar langer door

BOLSWARD Stichting BOP organiseert traditioneel op Hemelvaartsdag het jaarlijkse ParkBOP festival. Vele toffe bands uit Bolsward en omgeving mogen zich dit jaar weer presenteren in het Julianapark van Bolsward. Dit jaar duurt het feest tot 22.00 uur.

Het is een dag vol met diverse (cover-)bands, plezier voor jong en oud (onder andere een grotere kidsarea), drinken en foodtrucks en veel gezelligheid.

Inmiddels zijn er vele edities verstreken en heeft menig bandje uit de regio Bolsward én daarbuiten zich mogen presenteren. De combinatie van een groene omgeving, de toegankelijkheid voor jong en oud en een podium voor bekend en nieuw talent zorgen voor een steeds weer terugkerend publiek dat tevreden huiswaarts keert.

,,BOP probeert een laagdrempelige opstap te zijn voor bands en zo werken we onder andere samen met het kunstcentrum Atrium om enthousiaste bands een podium te bieden. Naast de jonge getalenteerde bands zijn we dan ook verheugd te melden dat we dit jaar veel goede verschillende bands mogen laten horen. Het aantal aanmeldingen was wederom enorm en mede om die reden hebben we de openingstijden verruimd”, zo laat de organisatie weten. Op Hemelvaartsdag start ParkBOP dan ook al vroeg: om 13.00 uur begint de eerste band en de laatste band sluit de dag om 22.00 uur, waar vorig jaar het laatste nummer om 20.00 uur gespeeld werd. De entree is gratis. De muziekgenres variëren van blues en rock tot soul en funk, covers maar ook eigen werk. ,,Let op dat het zelf meenemen van drank in glas of blik niet is toegestaan in het park. Hier wordt op gecontroleerd bij de ingang”, geeft de organisatie nog als boodschap mee.