Timmerdorpen: van circus in Bolsward tot carnaval in Sneek

BOLSWARD - In IJlst, Sneek, Heeg, Makkum, Workum, Bolsward en Wommels is deze zomer het gezaag en getimmer niet van de lucht als zo’n 800 kinderen en ruim 350 vrijwilligers creatief en sportief bezig zijn in een van de Timmerdorpen in Súdwest-Fryslân.

Timmerdorp is een twee- of driedaagse voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar en staat voor gezelligheid, creativiteit en samenwerken.

Dit jaar zijn er zeven Timmerdorpen in de gemeente, georganiseerd door de Timmerdorp-werkgroepen in samenwerking met de buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest-Fryslân. De kinderen bouwen met pallets, spijkers en touwen hun eigen hut.

Vrijwilligers en maatschappelijk stagiaires zien erop toe dat het bouwen veilig verloopt, zorgen voor de catering en organiseren ook nog andere activiteiten. Want naast het timmeren en zagen zijn er ook diverse sport- en spelactiviteiten, passend bij het thema van het Timmerdorp. Van het thema ‘Carnaval in Sneek’, ‘Op de filmset’ in IJlst tot ‘Zelf een circus bouwen’ in Bolsward.

Timmerdorp Bolsward is 21,22 en 23 augustus op het terrein van Scouting Jambowa aan de Thomasstraat.

Meer info over data, tijden en aanmelden op www.sudwestfryslan.nl/timmerdorp.