SC Bolsward (zo) pakt in slotfase punt op Ameland

BUREN - Voor SC Bolsward (zo) stond zondag de wedstrijd op Ameland tegen Geel Wit op het programma.

Het team van trainer Arnold Haanstra strijdt nog volop om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en het puntje voor de Bolswarders werd vlak voor tijd veilig gesteld. Hier schieten zij echter weinig mee op, om dat ook concurrent Friesland gelijkspeelde.

Bolsward begon gehavend aan de wedstrijd tegen Geel Wit. Mounir Bou-Asrar en Ozgur Akkus, de doelpuntenmakers van de vorige wedstrijd, waren beiden afwezig. Bou-Asrar in verband met een onverwachte virusinfectie en operatie en Akkus door vakantie. Enkele andere spelers hadden pijntjes, waardoor SC Bolsward wist dat het een zware middag zou worden.

In de beginfase was een licht overwicht voor Geel Wit, maar kwamen de Bolswarders onverwacht op 0-1 door een benutte penalty van Lorenzo Lemmers. De penalty werd gegeven na een overtreding op Paul Huisman ‘in de 16’ en de scheidsrechter kon niets anders doen dan een penalty toekennen. Geel Wit kwam tien minuten voor rust verdiend op 1-1. De centrale middenvelder en aanvoerder van Geel Wit mocht de bal aannemen en op maat passen op het hoofd van Siard Bonthuis en de door hem verlengde bal verdween in de verre hoek. De goals waren de beide belangrijkste wapenfeiten, verder was het met name een strijd op het middenveld met een licht overwicht voor Geel Wit.

Na rust eenzelfde beeld als voor rust. Geel Wit was wederom de sterkere ploeg en kwam tien minuten na de thee via een kopbal van Bente Bonthuis op 2-1. SC Bolsward realiseerde zich dat een verliespartij slechte zaken zou betekenen in de strijd om nacompetitie en zette daarom meer druk naar voren.

In de laatste fase van de wedstrijd kwam Geel Wit diverse keren gevaarlijk door en had het de betere kansen. Goalie Tolga Demirci hield zijn ploeg in de race met drie knappe reddingen. Deze reddingen bleken later cruciaal.

Debutant Jesper Draaisma, tien minuten voor tijd ingevallen, stond aan de basis van de late gelijkmaker. Hij gaf een voorzet in het strafschopgebied en deze werd beroerd door een hand van een Geel Wit-speler. De scheidsrechter uit Hollandscheveld kon ook nu niets anders dan de bal op de stip leggen. Helaas werd de prima leidende scheidsrechter vervolgens belaagd door vele spelers van Geel Wit, waarbij hij ook ten val kwam. Een verwerpelijke actie en overdreven reactie van Geel Wit.

Na het tumult bleef Lemmers rustig en schoot in de 92 e minuut vanaf de 11 meter feilloos de 2-2 tegen de touwen. Tijdens het opstootje werd één Amelander speler met rood van het veld gestuurd. Na 2 minuten blessuretijd werd de wedstrijd definitief afgefloten.

Volgende week zondag de kraker thuis tegen Friesland. De uitwedstrijd ging met 3-0 naar Friesland. Bolsward weet wat hen te doen staat: alleen een overwinning telt.