SC Bolsward (zo) boekt belangrijke overwinning op Groninger Boys (3-0)

BOLSWARD - SC Bolsward (zo) moest op Moederdag aantreden tegen Groninger Boys. De uitwedstrijd ging voor de Bolswarders met 2-0 verloren door een uitstekend spelende Freddy de Grooth bij de gasten. Deze dag was De Grooth geschorst en zijn gemis was zichtbaar bij de Groningers.

De eerste helft was het team van Arnold Haanstra oppermachtig en de ruststand van 3-0 was verdiend en had wellicht, met meer precisie, nog hoger kunnen uitvallen.

De thuisploeg speelde een goede eerste helft. Het team mocht naar hartenlust combineren, maar op sommige momenten was ook de klasse en gevaarlijkheid van sommige spelers van Groninger Boys zichtbaar.

SCB moest scherp en attent blijven. In de 17e minuut maakt Mounir Bou-Asrar de 1-0. Bou-Asrar speelde rechtsbuiten, dribbelde knap naar binnen en haalde verwoestend met zijn ‘zwakke’ linkerbeen uit (1-0).

De 2-0 viel na iets meer dan een half uur spelen door Ozgur Akkus. Hieraan ging een goede aanval en sterk voorbereidend werk Lorenzo Lemmers vooraf. Hij stelde Akkus in staan te scoren. In de 40e minuut was de wedstrijd gespeeld. Een goede aanval leidde tot een voorzet van Harmen Anema en uit diens strakke voorzet kopte Akkus al vallend de 3-0 tegen de touwen.

Na de thee was Groninger Boys sterker en nam SC Bolsward gas terug. In de tweede helft waren aan beide zijden enkele kansen, maar het grootste gevaar was voor de goal van Groninger Boys. Pech (paal) en net niet de juiste precisie voorkwamen een grotere uitslag.

Bolsward heeft de eerste van de drie ‘finales’ gewonnen en er volgen nog twee belangrijke wedstrijden. De overwinning smaakte nog beter door het puntenverlies van alle directe concurrenten. SC Bolsward staat op de elfde plaats, één punt onder ‘de streep’. De laatste wedstrijd van het seizoen, over twee weken, is tegen nummer tien Friesland.

Volgende week speelt het team van Haanstra uit bij Geel Wit.