‘Dankbaar, trots en blij’ met nieuwe winkel

BOLSWARD Wat begon als soort hobby toen haar dochter geboren werd, groeide uit tot een eigen winkel. Wendy van der Meer uit Bolsward opende onlangs haar zaak ‘Lieve kleine rups’ aan de Dijkstraat.

,,Ik ben dankbaar, trots en blij”, vertelt ze vanuit haar nieuwe winkel. ,,De eerste reacties zijn heel positief. Ik ben overladen met bloemen en cadeaus.”

De aanzet tot de opening van de zaak ligt vijf jaar terug. ,,Toen onze dochter in 2014 geboren werd, beet ze altijd op mijn kettingen en armbanden. Daar heb ik een oplossing voor gezocht en zo ben ik siliconenkettingen gaan maken”, vertelt de nieuwbakken onderneemster. Die vallen in de smaak, ook bij vriendinnen en kennissen. Zodoende groeit haar klantenkring gestaag. Als het pand aan de Dijkstraat 6 leeg komt te staan, besluit ze de stap te nemen en verlaat ze haar baan in de zorg. ,,Ik dacht: waarom doe ik het niet? Ik wil niet over een paar jaar terugkijken en zeggen: had ik het maar gedaan..”

Met hulp van haar familie -haar ouders wonen boven het pand, zusje Maricella heeft haar kapsalon aan de achterkant van de winkel- wordt de zaak naar de smaak van Wendy ingericht. ,,Het is precies zoals ik het in mijn hoofd had: ruim, licht en fris.”

De stellingen zijn gevuld met babykleertjes, accessoires en cadeautjes. ,,Verrassende dingen die je niet overal ziet”, zo vat ze zelf samen.

En de naam Lieve kleine rups? ,,Zo noemden we onze dochter altijd.”

Meer info op lievekleinerups.nl.