Organisatie Aaipop spreekt van ‘geslaagde 32e editie’

NIJLAND Stifting Aaipop kijkt terug op een geslaagde 32e editie van het Aaipop festival. Een kleine tweeduizend bezoekers kwamen op paasmaandag naar het festivalterrein in Nijland. ,,De sfear wie gesellich en it moaie waar soarge foar in simmereftige dei”, zo reageert het bestuur. Nieuw dit jaar was Aaikepop, een programmaonderdeel speciaal voor kinderen. Het doel was om de jeugd kennis te laten maken met de ‘Aaipop-belevenis’. Sipke de Boer, die in verschillende functies deelnam aan het festival, liet samen met zijn jonge assistentes, de kinderen zingen, dansen en spelen op Friestalige liedjes. Zo’n vijftig jeugdige bezoekers kwamen hier op af. ,,Sipke de Boer wist de bêrn mei te nimmen yn de wiere Aaipop belibbing. Nei alle gedachten sil Stifting Aaipop it berneprojekt Aaikepop takom jier opnij opnimme yn harren program.”

Het feest werd om 22.00 uur traditioneel afgesloten met het Frysk folksliet, dit jaar gespeeld door de afsluitende band Sebeare met als gastartiest Piter Wilkens.

De organisatie had vanwege het warme weer maatregelen getroffen. Zo werden watertappunten aangelegd op het terrein en werd extra water ingeslagen.