Zwaar ongeval op Afsluitdijk: een rijstrook richting Friesland weer open

Breezanddijk - Op de Afsluitdijk ter hoogte van Breezanddijk is vrijdag aan het eind van de middag een ernstig ongeval gebeurd. De rijbaan in de richting Friesland is lange tijd afgesloten geweest, maar inmiddels is een rijbaan weer open.

Op de rijbaan in de richting van Friesland botste een vrachtauto achterop een personenauto. De inzittenden van de auto zijn beiden bekneld en raakten beiden gewond.

Alle hulpdiensten, inclusief een traumahelikopter, zijn ter plaatse of onderweg. 

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend, de politie doet ter plaatse onderzoek.

De politie meldt dat de bestuurder en de passagier van de personenauto inmiddels beiden uit hun benarde positie zijn bevrijd, en met onbekend letsel naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De traumahelikopter heeft ter plekke ook nog hulp verleend. De politie laat weten dat de bestuurder van de vrachtauto is aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van het ongeval.  

Door het ongeval is de A7 in de richting van Friesland enkele uren afgesloten geweest. Rijkswaterstaat adviseerde reizigers om te rijden via de A6.

Rijkswaterstaat meldt via Twitter dat de berging van de voertuigen is begonnen. Er is inmiddels een rijstrook weer geopend voor verkeer.